Copyright © 2011 Zorgboerderij Egmondermeer | Designed by LARS Webdesign

 

Home
Over ons
Foto's
Contact

Zorgboerderij Egmondermeer

Over ons

 

Op ons gangbare melkveebedrijf zijn vele dieren. Tussen de melkerstijden kunt U hier de dieren verzorgen. Maar naast koeien en kleinvee is er ook een moestuin. Aan de rand van Alkmaar in de Egmondermeer bieden wij (Jaap en Margriet) aan een ieder dagbesteding. Hartelijk welkom en neem een kijkje bij onze authentieke boerderij. Door gewoon doen, zal een ieder een positieve ontwikkeling meemaken en de idealen zien van de natuur. Op fietsafstand van de stad Alkmaar.

 

Het verzorgen van de koeien. De koeien en de jonge kalfjes (ras:Holstein Frisian) Het schoonmaken van de koeienstands en bijv. ook de melkput. Verder alle voorkomende werkzaamheden. Dit hangt af van het seizoen.

Het verzorgen van de moestuin: In de tuin worden diverse groenten verbouwd. Margriet verbouwt aardappelen, uien, prei, sla, wortelen etc. Verder kunnen onze clienten samen met ons hun eigen groenten verbouwen. Voor bloemen maken we ook een hoekje vrij.

 

Het verzorgen van het overige kleinvee. Er zijn kippen, konijnen, biggen, geiten en schapen. Elke dag gaan we deze samen verzorgen. Bovendien zijn er 3 katten. Er is ook een vriendelijke hond “Glad” , deze kunt U borstelen. (Het is een Border Collie).

 

Bij deze authentieke boerderij “Egmondermeer “uit de 18e eeuw zijn de koeien gehuisvest in een ligboxenstal, die plaats biedt aan 50 melkkoeien. Natuurlijk lopen de koeien in het voorjaar,zomer en najaar buiten in de wei.

 

De rondvaartboten liggen naast het bedrijf en op afspraak gaat Jaap een rondje varen met een groep mensen. Dit alles heeft een kleinschalig en recreatief karakter, maar is bijzonder leuk want men ontmoet hier toch ook vele andere mensen op de boerderij. De boten worden in de winter onderhouden.